Към съдържанието
Ако имаш нужда от уебсайт или онлайн магазин, от оптимизация за търсачки и реклама в интернет, поръчай своя уебсайт и seo оптимизация от Devseon.

Снимка
- - - - -

8 фрийланс бизнеса, които не изискват компютър


 • Влезте в профила си за да пишете
1 отговор на тази тема

#1 Stiliyan

Stiliyan

  Co-Admin

 • Moderators
 • 20 Мнения:
 • Locationm

Публикувано 13 юни 2009 - 06:40

8 фрийланс бизнеса, които не изискват компютър

"Всеки е чувал за фрийлансърите. Те са онези работещи-от-дома-си предприемачи, които по цял ден са прилепени към компютъра си, нали така?

Грешно твърдение! (Или поне отчасти грешно. . .)

Докато значим брой от фрийлансърите, както и по-голямата част от читателите на тази статия, работят по интернет, работенето в интернет не е единствения начин да се работи като фрийлансър.

Всъщност, в някои професии е възможно да се работи като фрийлансър без дори да се използва компютър. Въпреки, че, най-вероятно, ще ви трябва компютър за да съхраните счетоводната и административната си информация.

В обезпокоителната ни финансова ситуация е добре да се знае, че има много възможности за фрийланс работа.


Как дефинираме Фрийлансинга?

Първо, нека разгледаме какво точно е фрийлансингът. Фрийлансърите обикновено работят на договор или проект-за-проект с множество клиенти. Те работят независимо и не се считат като работници към дадена фирма. Вместо това, фрийлансърите са самоназначими.
Това е всичко което представлява фрийлансинга. Освен тази основа, фрийлансинга може да приеме почти всяка форма или специалност.


Фрийлансинг без компютър

Искате да станете фрийлансъри без помощта на компютър? Напълно е възможно. Разгледайте следните професии които могат да се практикуват на свободна практика, без помощта на компютър:

(Бележка: някои от тези професии изискват областен или регионален лиценз. Винаги проверявайте и следвайте регионалните регулации, когато започвате нов фрийланс бизнес.)

1. Служител по грижи за детето — Като служител по грижи за детето на свободна практика, вие можете да предоставите бавачески услуги във вашия дом и в дома на вашите клиенти, или да замествате в някои от регионалните домове за грижа за детето. Необходими са ви основни познания по първа помощ и комфорт в работата с малки деца. Също така може да се наложи да предоставите информация за чисто криминално минало.
2. Специалист по оформяне на ливади — Ако обичате да сте навън, бихте могли да работите като предлагате услуги по оформяне на ливади и олесяване. Вероятно ще ви се наложи да инвестирате в оборудване. Също така ще ви трябва кола за да превозвате оборудването си. В зависимост от това къде живеете, оформянето на ливади на свободна практика може да ви донесе само по сезонна работа.
3. Предоставяне на готварски услуги — Чувствате се най-добре в кухнята вкъщи? Вкусните ви десерти и пикантни ястия карат останалите да молят за допълнително? Можете да готвите за тълпата? Предоставянето на готварски услуги може да бъде вашият шанс като фройлансър. Като готвач на свободна практика, вие ще предоставяте храна за партите и други специални мероприятия. Бъдете сигурни, че услугите ви са на ниво с регионалните качествени изисквания.
4. Услуги по почистванена домовете — В последно време всички са заети. Толкова заети, че на доста хора не им остава време да се грижат за домовете си. Ако сте добри в почистването, можете да предлагате услуги по почистване на домовете. Основните разходи пред които ще се изправите когато започвате този бизнес, са разходите по покупка на почистващи препарати и оборудване.
5. Козметик — Интересувате ли се от мода? Ако сте лицензиран козметик и притежавате правилното оборудване, то вие можете да се пробвате като козметик или фризьор на свободна практика. В зависимост от местните регулационни изисквания, вие можете да управлявате своя бизнес от дома си. Помнете, че умението да общувате с хора е изключително необходимо за този вид работа.
6. Майстор — Ако сте добри в използването на инструменти (и притежавате добър набор такива), тогава може да опитате като майстор на свободна практика. Задачите които ще получите като такъв може да включват поправка или поддръжка каквито собственик на даден дом или бизнес не може, или няма време да направи.
7. Услуги по грижа за животните — Любители на животните, това е за вас. Представете си да се грижите за животните и да ви плащат за това! Можете да предоставяте грижа за животните на свободна практика, докато собствениците им работят. Тъй като най-вероятно ще ви бъде предоставен достъп до дома на собствениците за да можете да разхождате домашните им любимци и да ги храните, е възможна проверка на криминалното ви минало преди да започнете този бизнес.
8. Занаятчийство — Харесва ли ви да създавате различни неща? Ако сте занаятчия, може да успеете да започнете фрийланс бизнес продавайки вашите творби. Занаяти с пазарна стойност варират между изработка на бижута до рисуване на картини. Възможностите за нещата които можете да направите и да продадете са почти безкрайни! За да продадете завършените си творби, опитайте да участвате в местни изложения и базари.

Вие може да се сетите за други професии, които позволяват работа на свободна практика без помощта на компютър.


Няколко думи за маркетинга

Кое е общото между тези професии? Всички те зависят от изграждане на стабилна местна клиентска база.

Всички фрийлансъри се нуждаят от добра реклама на услугите си. Фрийлансъри които не работят по интернет трябва да рекламират услугите си в местни издания, да завързват познанства на местни мероприятия и да използват други маркетингови стратегии за да изградят добра база от клиенти.


Ами вие?

Управлявате ли собствен фрийланс бизнес който може да оперира без помощта на компютър? Ако да, напияете ни за това.

Можете ли да се сетите за други офлайн бизнеси за фрийланс предприемачи?"Източник: http://freelancefold...ire-a-computer/
..."You must be the change you wish to see in the world."...
Mahatma Gandhi

#2 Brilqntin

Brilqntin

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 207 Мнения:
 • Locationf

Публикувано 29 август 2010 - 07:02

да добавя към този списък - художници, фотографи, видео оператори, фокусници, аниматори (детски или не), екскурзоводи, всякакъв вид треньори, модни консулатнти... :)
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни