Към съдържанието
Ако имаш нужда от уебсайт или онлайн магазин, от оптимизация за търсачки и реклама в интернет, поръчай своя уебсайт и seo оптимизация от Devseon.

Снимка
- - - - -

Как да започнем работа на сайт за фрийланс проекти?


 • Влезте в профила си за да пишете
3 отговора на тази тема

#1 Stiliyan

Stiliyan

  Co-Admin

 • Moderators
 • 20 Мнения:
 • Locationm

Публикувано 01 март 2009 - 10:46

"ОК! Има проекти, които чакат да бъдат осъществени. Има и пари, които да бъдат спечелени. Но как да станете част от това? Нека предположим, че вече сте се спрели на сайт за фрийланс проекти.

Обменни валути на онлайн пазара за фрийлансъри

Като при всеки друг трудов пазар и тук вие се състезавате за да ви изберат. Има 4 основни неща, които можете да сложите на масата – умения, цена, време и доверие.

Уменията са вашата способност да изпълните това, което е необходимо и качеството, с което ще свършите работата. Важно е да залагате само на проекти, които със сигурност може да изпълните. Провален проект не само ще ви коства огромно количество време, но също така може и да развали репутацията ви и да намали шансовете ви да спечелите нови проекти. Провали и непредвидими проблеми се случват и без това, така че недейте да създавате повече. Винаги четете внимателно и помислете няколко секунди преди да заложите!

Цената е възнаграждението, което очаквате за свършената от вас работа. Тя подлежи на договаряне. Не винаги е от най-голяма важност, но е доста съществена. Особено за новобранците на сайта.

Времето е бързината, с която можете да доставите крайния резултат. Понякога може да бъде удължено. За някои клиенти може да е ОК, че сте леко мудни. За други това може да е провал. Остава лошо впечатление за вас и вашите умения. Опитайте се да бъдете максимално честни.

Доверието е може би от най-голямо значение. Тъй като има различни видове клиенти и фрийлансъри, които не се познават едни други, никой не може нищо да каже. Съвсем сериозно, има достатъчно фрийлансъри, които залагат на проекти, които не могат да завършат. С надеждата по някакъв начин да вземат парите, те надценяват собствените си умения, или подценяват проекта. Причините могат да бъдат различни, но това прави изграждането на доверие много трудно, особено в началото.

Когато залагате, клиентът избира дали да ви наеме според тези фактори. Имайте ги винаги предвид. След завършването на даден проект, и фрийлансъра и клиента могат да се оценят един друг. Колкото по-добър е вашият рейтинг, толкова повече е доверието във вас и по-големи шансовете за бъдещи спечелени проекти и по-добри сделки. Дръжте тези показатели горе и най-важното – не прецаквайте работата. Ако клиентът се окаже не особено справедлив, успокойте се и се опитайте да изпълните задачата на ниво, тъй-като се нуждаете от добрия рейтинг.


И така, нека започнем да печелим първите проекти... Повечето фрийлансъри се отчайват точно тук, поради невъзможност да направят първата крачка. Е... нека я направим сега!


Голямата надпревара

Доверието ви е 0 и трябва да компенсирате с останалите фактори.

Заложете на всичко, което можете да изпълните. Шансовете ви се увеличават с броя на залаганията.

• Понижете цената. Да, знаем – когато за първи път видите залаганията, реакцията ви най-вероятно е нещо от типа на „толкова ниска цена си е направо лудост.” Намалете още. Това, от което имате нужда в този момент, са добри рейтинги, а има такива клиенти, които се интересуват единствено от цената. Най-ниския залог може да спечели само защото е най-нисък.

• Покажете разбиране. Не е за вярване колко много фрийлансъри залагат на всичко, без дори да прочетат за какво точно е проекта. Някои от тези залози са направени от компании или екипи, които са (твърде) уверени, че могат да се справят с всичко. Други са направени от ботове или от отчаяни или глупави фрийлансъри. Клиентите ги ненавиждат. Кой би искал да повери проекта и парите си на някой, който отговаря с „да” на почти всичко? Това показва липса на разбиране за това какво се изисква, а и на желание наистина да се свърши работата. Когато залагате, напишете нещо специфично, което да покаже, че сте прочели и разбрали задачата и условията.

• Осъществете личен контакт. Изпратете ЛС на клиента, за да покажете, че наистина се интересувате от проекта. Първия въпрос, който ще тревожи клиента е дали сте достатъчно квалифицирани, така че изпратете няколко директни линка до проекти като този, за който залагате, от вашето портфолио. Не препращайте към началото на вашето портфолио, тъй като малко клиенти биха го прегледали докато не намерят това което търсят. Вместо това, те най-вероятно ще прегледат останалите залози.

Предложете няколко идеи за това как най-добре да се постигнат целите на проекта. Това показва не само, че сте способни да го завършите, но и че вече мислите за най-добрия начин това да се случи. Това ще направи впечатление, а и ще ви отличи от останалите.

• Ако не сте заети с нещо друго, направете и изпратете чернова. Инвестирайки малко време в това, ще покажете вашата готовност и умения и, дори и да работите в не съвсем правилната посока, клиентът ще знае, че работата е отчасти свършена. Шансовете ви да го убедите да поеме риска и да ви се довери се покачват значително. Разбира се винаги има вероятност клиентът да избере някой друг, или да използва работата ви без да ви плати за нея.

• Положете усилия. Можете да намалите не само парите, но и времето за изпълнение на задачата. Да, това ще означава да работите под напрежение и евентуално без сън за ден-два, но това ще ви спечели няколко звезди и ревюта. В допълнение, прегледайте спешните проекти. Те имат бърза възвращаемост и клиентите имат по-малко време да събират залози и да решават кого да изберат (което означава по-малко конкуренция за вас) – понякога първия залог печели. Постоянно наглеждайте списъка с проекти, не само един-два пъти на ден. Сайтовете с проекти по принцип са си състезание, така че свиквайте.

Бихме искали да ви пожелаем късмет, но „късметът” не бива да е фактор при професионалистите. Вероятно „Успех!” е по-подходящо пожелание. "


Оригинален източник: http://freelancercro...-job-board.html
 • vikik харесва това
..."You must be the change you wish to see in the world."...
Mahatma Gandhi

#2 Anub1s

Anub1s

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 40 Мнения:
 • Locationm

Публикувано 08 април 2009 - 10:18

Добър начин да видите какво прави конкуренцията Ви в опити да спечели проект, е да направите проект(може и Trial проект) като Service Buyer за областа в която работите и да разгледате всички бидове и лични съобщения за да придобиете някаква представа за начините на конкуренцията :lol:
Публикувано изображение

#3 freegirl

freegirl

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 48 Мнения:

Публикувано 26 октомври 2010 - 12:52

Добър начин да видите какво прави конкуренцията Ви в опити да спечели проект, е да направите проект(може и Trial проект) като Service Buyer за областа в която работите и да разгледате всички бидове и лични съобщения за да придобиете някаква представа за начините на конкуренцията B)

Благодарение на твоя съвет се светнах и аз да направя така, тъй като(а и нека послужи за урок на новите) биднах за проект, за който мислех, че за определен срок ще взема добри пари, а се оказа, че е толкова бавен процесът, че тези пари ще ги взема 6 пъти по-бавно и стана както казвате в съветите- обвързах се с нещо, което трябва да работя много дълго време за много малко пари- по- малко от ниска работна заплата в БГ! Сега искам да видя конкуренцията какво предлага като цени и така :) Съветът ми помогна.

#4 Yordan

Yordan

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 304 Мнения:
 • LocationВарна

Публикувано 26 октомври 2010 - 10:44

Ами няма как, трябва да си в крак с нещата.И аз мисля че е най-добре да се види конкуренцията, за да намериш с какво се отличаваш ти самият от тях.Повече от половината в GAF даже и не знаят къде се намират.Просто трябва да се подхожда индивидуално към проектите и с уважение.

Website - 7lifedesign( ^_^) Профил - Behance ( ^_^) Профил - upwork ( ^_^) Facebook Page - 7lifedesign

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни